Villkor och information

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Affordable Design Sweden AB
www.affordabledesign.se

            Organisationsnummer:559190-6069
Telefonnummer:+46 8 745 00 01
E-postadress:[email protected]

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

                                                                                                                                                                        Svea checkout                                                                                                                      

  • Svea Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Svea Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Svea faktura eller Svea konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser 

  • Fri frakt gäller i Storstockholm området  fram till tomtgräns eller portuppgång. För övriga Sverige tillkommer 250 kr för småmöbler och 1000 kr för soffor. Extra bärhjälp eller leverans fram till dörr kan väljas till i kassan. Notera att denna extra service kan endast utföras i Stockholm, Mälardalen,Göteborg och Malmö området  f.n.  Om inget anges gäller 6-8 veckors leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

14 dagars öppet köp

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Obs! Varan ska returneras i originalkartong. Det är därför bra om du spar förpackningen tills ångerrätten löpt ut om du vil returnera. Observera att vi drar 25% av varans värde vid retur för att täcka dem kostnader vi haft för att framställa er unika produkt.Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Ångrar du ditt köp tillkommer en avbeställningsavgift på 25 procent på den avbeställda varans pris samt att returfrakten bekostas själv. Det här görs på grund av att produkten handtillverkas unikt för dig. Beloppet täcker bara en del av de omkostnader som det här innebär. Men du kan i sju dagar efter beställningen ändra och/eller annullera din beställning utan omkostnader.

Returer skickas till:

Affordable Design Sweden AB

c/o Sun-com logistics

Lagervägen 1

136 50 Jordbro

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln minus dem ovannämnda avgifterna snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. 

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Integritetspolicy

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.