Ångerrätt hos Affordable Design

  • Som kund har du alltid rätt att packa upp dina varor och kontrollera  funktion och finish på produkten. Om du inte skulle vara nöjd med ditt köp så kan du självklart ångra och returnera dina produkter till oss inom 14 dagar efter att du mottagit dem. Vid en delleverans gäller det 14 dagar efter att du mottagit den sista varan på din lagda order. Från och med att du nyttjar din ångerrätt inom dessa 14 dagar har du sedan ytterligare 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan.
  • Vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten på samma sätt som en masstillverkad lagervara. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg eller ett soffbord i sten som sedan tillverkas just för dig. Vi förbehåller oss rätten att vid en eventuell retur av vara att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset.

  • Återbetalning sker inom 14 dagar efter det att vi har mottagit meddelande om att du nyttjar din ångerrätt. Vi förbehåller oss dock möjligheten att invänta bevis om att returen är avsänd till oss alternativt när vi har mottagit returen. Då sker en utbetalning som kan ta 5-7 bankdagar. Återbetalningen sker också med samma betalsätt som ursprungligen har använts. Vid returen så bör produkterna packas ordentligt i en oskadad originalförpackning samt originalemballage. Notera att originalförpackningen ej bör användas som ytterkartong i och med att produkten kan skadas och du kan få ett värdeminskningsavdrag. Utöver eventuellt värdeminskningsavdrag så står du också för fraktkostnaden. 150kr via ombud eller 750kr vid hemleverans.

  • För att kunna hantera din retur behöver vi ditt ordernummer, kundnummer och namn. Ta gärna kontakt med vår kundtjänst på 08 745 00 01  lternativt [email protected] för att få hjälp med din retur. Vi skickar sedan en returfraktsedel till dig.

 

Vid eventuellt utnyttjande av din returrätt utan vår returfraktsedel så betalar du för fraktkostnaden och har således även transportansvar. Returer skall skickas till vår adress som du finner längst ner på hemsidan eller under Kontakta Oss.

Transportansvar innebär att du ansvarar för att din försändelse kommer fram hela till oss. Packa därför gärna varorna extra noggrant så att de inte skadas under färden och använd gärna ett alternativ där du kan spåra försändelsen, till exempel paket eller rekommenderat brev. Vid retur av paket från utlandet är det väldigt viktigt att du märker paketet med RETUR för att undvika extra kostnader.

Vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som sedan tillverkas just för dig. Vid beställning av en specialtillverkad vara kommer vi att kontakta dig för godkännande innan ordern expedieras.

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Har du köpt en möbel som kräver montering så står inte Affordable design för monteringsskador. 

Vid ej uthämtat paket:

Löser du inte ut ditt paket så kommer paketet automatiskt gå i retur till oss efter 14 dagar och du debiteras för returfraktkostnaden på 200 kronor.

För tyngre eller skrymmande gods tillkommer även en kostnad enligt aktuell frakttabell. Om du har valt faktura som betalningsalternativ är det viktigt att du kontaktar Svea för att undvika eventuell påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Ersättning av outlöst paket skickas genom faktura via Svea

Undantag från ångerrätten:

Vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg eller vårt stenbord Dice som sedan tillverkas just för dig. Vid beställning av en specialtillverkad vara så anses ordern vara godkänd när man i kassan angett att man läst köp villkoren.

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Öppet köp gäller ej på presentkort.

Så här gör du en retur av order i vår webbutik:

 

  1. Kontakta vår kundtjänst via mail eller på telefon och be om en returfraktsedel eller lämpligast sätt att returnera varan på.
  2. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Glöm inte att packa i retursedel. 
  3. Returnera varan till oss med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.

Vid retur hjälper vi er med returfraktsedel. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfrakten. Returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar. Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er. Undantag kan ske om ni önskar att returnera enbart en del av er beställning. 

Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från det att vi mottagit och registrerat din retur på vårt lager. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt.

Vi rekommenderar er att alltid kontakta oss innan varan sänds i retur, oavsett returorsak.

Returadress

Affordable Design Sweden AB
C/O Sun-Com Logistics AB
Lagervägen 1
136 50 Jordbro

Retur av små paket: 
Vid retur av mindre paket som du hämtat hos ditt ombud, returneras paketet hos samma ombud.

Retur av större försändelser: 
Vid retur av större varor som levererats hem till dig (möbler och större produkter), kontaktar ni vår Kundjtänst som hjälper er med att ordna med returhandlingar sedan kommer ni få kontakta DHL eller PostNord för att boka tid för en upphämtning av returen. Information om var man vänder sig kommer ni av vår kundtjänst.

Välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär här.